eccb17a896914cc59b63e6dfec68877a091cd89a

Zo praat je met de slimme chatbot

Facebook
Twitter
LinkedIn

Je hebt er vast al veel over gelezen, de ChatGPT, een bijzonder chatvenster die je allerlei vragen kunt stellen waar je dan antwoord op krijgt. Het programma is nu nog gratis, omdat het in een testfase is, dus maak er gebruik van. Het is superhandig als je een blog wilt schrijven maar je weet niet precies hoe je beginnen moet, of je wilt tekstjes schrijven voor je social media, maar raakt een beetje uitgeput.  De ChatGPT kan je een heel eind op weg helpen! Maar vergeet niet: Je eigen inbreng is uniek

Tips voor ChatGPT

Leuk, zo’n chatvenster, maar wat moet je nou eigenlijk invullen om een zinnige reactie uit ChatGPT te halen? Wij zetten een paar tips voor je op een rij.

  • ChatGPT spreekt Nederlands – dus je hoeft geen Engels te kunnen om met deze chatbot te praten! Maar misschien moet je wel even zeggen dat je in het Nederlands wilt chatten bij het eerste bericht.

  • ChatGPT snapt context – in tegenstelling tot andere chatbots, begrijpt ChatGPT wat je bedoelt, zelfs als je niet helemaal duidelijk bent. Dus als je een tekst wilt samenvatten en hij is nog steeds te lang, vraag je gewoon om een kortere versie en hij begrijpt je.

  • Plakken maar! – Als je een vraag hebt en je hebt een tekst die je eraan wilt toevoegen, plak hem dan gewoon in de chat. ChatGPT kan de vraag en de tekst gemakkelijk onderscheiden en erop reageren.

  • Je kunt bij een moeilijk stuk, wat je van internet geplukt hebt, vragen of ChatGPT het wil vertalen voor een kind of een jongere. Of dat ChatGPT het in een vlotte taal wil schrijven. (bijvoorbeeld voor je socials)

  • Speel met stijlen – ChatGPT is een meester in verschillende stijlen. Dus als je wilt dat hij in de stijl van Shakespeare antwoordt, of dat hij een raptekst schrijft, laat het hem dan weten. Het is allemaal mogelijk!

  • ChatGPT kan programmeren – als je vastzit in je code voor een app of game, kan ChatGPT je helpen om verder te gaan. Hij kan je code aanvullen, hoewel het niet altijd de meest efficiënte manier is. Maar hey, als het werkt, dan werkt het!

  • Wees bewust van de kennisbeperkingen – de dataset van ChatGPT stamt uit 2021, dus als je hem vraagt naar de specificaties van de nieuwste iPhone, of naar recente gebeurtenissen, dan kan hij daar niet op antwoorden.

ChatGPT

In Shakespeare stijl

Edele vrienden, verheug u! De woorden van ChatGPT vloeien als honing uit zijn pen, en hij is een meester in menig schrijfgenre. Zoals hij zei, als gij wilt dat hij in de stijl van Shakespeare antwoordt, of als hij u helpt met het schrijven van een raplied, vrees niet, want hij zal zijn talenten ten toon spreiden!

ChatGPT is niet alleen bedreven in het schrijven van proza, maar ook in de taal van de machine. Als gij vastloopt in uw codes voor een app of game, zal hij u helpen om verder te komen, hoewel hij niet altijd de meest efficiënte weg zal bewandelen. Maar zoals wij zeggen, “als het werkt, dan werkt het!”

Echter, weest gewaarschuwd! ChatGPT’s kennis is begrensd door de dataset die hij in zijn geheugen heeft opgeslagen, welke stamt uit 2021. Dus, als gij hem vraagt naar de specificaties van de nieuwste iPhone, of naar de gebeurtenissen van deze tijd, dan zal hij u daarop geen antwoord kunnen geven.

Dus roep tot ChatGPT, laat hem uw woorden met zijn kunstzinnige hand vastleggen, en bewonder zijn talent in menig stijl en genre!

Gewoon proberen

Ik zou zeggen ga het gewoon proberen, deze tips helpen je zeker een eind op weg.
https://chat.openai.com/auth/login  Dit is de link, dus gewoon proberen. Het kost niets en het kan je echt een eind op weg helpen. Ik ben benieuwd naar jullie resultaat.

Ontdek meer

Verwerkingsovereenkomst

Verwerkingsovereenkomst

Privacy is belangrijk en door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR in het Engels) is het nog belangrijker. Volgens de AVG ben je

Geef een reactie