eccb17a896914cc59b63e6dfec68877a091cd89a

Whatsapp koppelen aan je website

Facebook
Twitter
LinkedIn

Whatsapp koppelen aan je website

Hoe kan je er nu voor zorgen dat bestaande klanten snel met je in contact kunnen komen zonder dat je super veel tijd kwijt bent met mails beantwoorden? Dat kan je oplossen door Whatsapp op je website te installeren. Zo kunnen mensen niet alleen snel contact met je opnemen, maar je kunt whatsapp ook gebruiken als marketing element voor online strategie.

Hoe koppel je whatsapp?

1. Plugin Join.chat installeren

Join.chat is de plugin die de WhatsApp button mogelijk maakt. Deze plugin is enorm makkelijk in gebruik. Je hoeft slechts enkele dingen in te vullen en je WhatsApp knop werkt.

Ga naar Plugins > Nieuwe plugin en zoek naar: Join.chat

Klik daarna op Nu installeren en daarna op Activeren

2. Join.chat algemene instellingen

In deze stap gaan we Join.chat instellen. Dat is helemaal niet moeilijk. Volg gewoon de stappen hieronder.

  1. Klik in het rechter menu op Join.chat
  2. Vul je telefoonnummer in. (De WhatsApp knop zal niet zichtbaar zijn als er geen nummer is ingevuld).
  3. Dubbelklik in het vak bij Bericht en pas de tekst eventueel aan.
  4. Bij Afbeelding kun je de afbeelding aanpassen. Als je een WhatsApp button wilt gebruiken dan kun je deze stap overslaan. Deze is namelijk al geselecteerd.
  5. Dubbelklik ik het vak Tooltip en pas de tekst eventueel aan.
  6. Ga onder het kopje Chatvenster naar Call to Action en dubbelklik ook hier in het tekstvak en pas de tekst eventueel aan.
  • Je zakelijke nummers is het slimste om te gebruiken, dan houdt je privé en zaak gescheiden. Twee telefoonnummers op 1 mobiel is mogelijk via bijvoorbeeld Dubline (gebruik de tutorial van Eline (onder aan deze blog) voor informatie hierover.
  • Als je een”Call to Action” definieert, wordt er een venster weergegeven dat een chat simuleert voordat WhatsApp wordt gestart. Je kan jezelf voorstellen, hulp bieden of zelfs promoties doen aan je bezoekers.

3. Overige algemene instellingen

Goed nieuws! je hebt nu alle benodigde instellingen aangepast de WhatsApp knop werkt zodra je de website aan jouw website opent. De overige instellingen die ik hierboven niet heb genoemd kunt je naar wens aanpassen.

4. Zichtbaarheid

Waar wil je dat de WhatsApp chat zichtbaar is? Dit kun je instellen onder het tabje Zichtbaarheid.

Je kunt hier simpelweg op het oogje klikken achter de berichttypen waar jij de WordPress WhatsApp knop wilt laten tonen of juist verbergen.

Liever via een filmpje de Whatsapp koppelen aan je website?

klik dan op de link voor de uitleg van Eline van Doorn.
Klik hier voor de tutorial

Ontdek meer

Kleuren en hun betekenis

Kleur heeft een belangrijke betekenis in verschillende omgevingen, waaronder ziekenhuizen, fabrieken, café’s, scholen en kinderdagverblijven. Kleur kan ons humeur, gedrag en welzijn

Instagram Carrousel

Instagram Carrousel Post

Waarom ze goed zijn voor je Instagram groei Als je op zoek bent naar manieren om je Instagram-account te laten groeien, overweeg

Laat een reactie achter