eccb17a896914cc59b63e6dfec68877a091cd89a

Instagram story highlight covers

Facebook
Twitter
LinkedIn

Hoe maak je instagram story highlight covers

Als je je afvraagt wat die ronde bolletjes zijn, dan zijn dat Instagram Highlights. Dit zijn verzamelingen van Instagram-verhalen die je aan je profiel kunt toevoegen en die je volgers kunnen bekijken. Ik heb mezelf nooit afgevraagd wat die bolletjes waren, maar wel hoe je ze maak en jij misschien ook wel. Dus hieronder een uitleg hoe je die highlight covers zelf kun maken.

Als je zelf Instagram Highlights wilt maken, kun je gebruik maken van Canva, een online programma waarmee je gemakkelijk van alles kunt ontwerpen zonder dat je daarvoor grafische of technische kennis nodig hebt. Je kunt Canva GRATIS gebruiken, maar er is ook een betaalde versie met meer opties.

Om te beginnen ga je naar de website van Canva en maak je een account aan als je dat nog niet hebt gedaan. Vervolgens kies je voor ‘maak een ontwerp’ en zoek je naar ‘Instagram-verhaal’. Kies voor ‘leeg ontwerp’ en selecteer een achtergrond die bij jouw huisstijl past. Ga vervolgens naar het kopje ‘Elementen’ en kies voor ‘Pictogrammen’. Selecteer een pictogram dat je wilt gebruiken en voeg deze toe. Verklein het pictogram tot ongeveer 330px bij 510px en plaats deze in het midden van het ontwerp. Pas eventueel de kleur van het pictogram aan en geef je ontwerp een bijpassende titel. Als je klaar bent met je ontwerp, kun je deze downloaden in PNG-formaat en vervolgens versturen naar je smartphone via Bluetooth, e-mail of airdrop.

Als je het ontwerp hebt gedownload, open je de Instagram-app en ga je naar je eigen profielpagina. Klik op ‘uitlichten’ en maak een nieuwe highlight aan door op ‘nieuw’ te klikken. Verzin een titel voor de highlight, voeg de afbeelding toe die je net hebt gemaakt in Canva en bewerk eventueel de omslagfoto (dit is de cover die je zojuist hebt gemaakt met Canva). Als je klaar bent, sla je de highlight op.

Als je de highlights achteraf wilt aanpassen, ga je naar je eigen Instagram-profiel, open je de highlight die je wilt aanpassen en klik je op de drie puntjes ‘Meer’. Ga naar ‘highlight bewerken’ en pas de titel en de omslagfoto aan indien nodig. Je kunt ook eerder geüploade stories toevoegen aan de highlight. Als je klaar bent, druk je op ‘klaar’ en de highlight is opgeslagen!

Ik hoop dat deze uitleg duidelijk voor je is en dat je nu zelf aan de slag kunt met het maken van Instagram Highlights.

Ontdek meer

Kleuren en hun betekenis

Kleur heeft een belangrijke betekenis in verschillende omgevingen, waaronder ziekenhuizen, fabrieken, café’s, scholen en kinderdagverblijven. Kleur kan ons humeur, gedrag en welzijn

Instagram Carrousel

Instagram Carrousel Post

Waarom ze goed zijn voor je Instagram groei Als je op zoek bent naar manieren om je Instagram-account te laten groeien, overweeg

Laat een reactie achter