eccb17a896914cc59b63e6dfec68877a091cd89a

Het is tijd voor een redesign

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ben je van plan om een nieuwe website te maken of je huidige website te upgraden? Dan wil je misschien op de hoogte zijn van de nieuwste trends in webdesign. In 2023 zijn er een aantal verschuivingen te verwachten als het gaat om kleuren, afbeeldingen, lettertypen en meer. Hier noem ik de 4 belangrijkste punten.

Animation & Interactions

Animatie is een van de meest populaire trends in webdesign. Het kan worden gebruikt om interesse en interactiviteit aan een website toe te voegen en het kan ook worden gebruikt om de gebruikerservaring te verbeteren. In 2023 zullen we waarschijnlijk een toename zien in de toepassing van micro-interacties. Dit zijn kleine, subtiele animaties die specifieke acties van de gebruiker begeleiden, zoals het indrukken van een knop of het invullen van een formulier. Door gebruik te maken van micro-interacties, kunnen we de gebruikerservaring op een aantrekkelijke en interactieve manier verbeteren.

De toekomst van webtypografie

In de toekomst zal webtypografie een essentieel onderdeel van webdesign blijven. Lettertypen zullen verfijnder worden en ontwerpers zullen meer controle hebben over de manier waarop ze worden gebruikt. Er zullen meer opties zijn voor het aanpassen van lettertypen en nieuwe technologieën zullen het gemakkelijker maken om ze op internet te gebruiken. We kunnen meer experimenten met weblettertypen verwachten, evenals meer gebruik van bestaande lettertypen op nieuwe manieren.

Schaalbaar ontwerp belangrijker dan ooit

Naarmate meer en meer mensen internet gebruiken op hun mobiele apparaten, wordt het steeds belangrijker dat het ontwerp van websites responsief oftewel schaalbaar is. Responsive design betekent dat een website zijn lay-out en inhoud kan aanpassen aan het apparaat waarop hij wordt bekeken of dat nu een desktopcomputer, een tablet of een smartphone is.

In het verleden hebben veel bedrijven aparte mobiele versies van hun website ontworpen, maar dit kan moeilijk te onderhouden en up-to-date te houden zijn. Responsive design is een veel eenvoudigere oplossing die resulteert in een betere gebruikerservaring voor jouw bezoekers.

Als je niet zeker weet of jouw website responsief is, probeer deze dan op verschillende apparaten te bekijken en kijk hoe deze eruitziet. Als het lezen en navigeren niet gemakkelijk is, moet je enkele wijzigingen aanbrengen. Houd er rekening mee dat responsive design meer is dan alleen dingen er goed uit laten zien op een klein scherm – het moet ook functioneel en gebruiksvriendelijk zijn. Als je website niet op verschillende apparaten te bekijken is, dan is deze echt verouderd.

Potentie voor personalisatie

Websites worden steeds persoonlijker. Deze trend wordt gedreven door twee belangrijke factoren: de steeds groter wordende hoeveelheid gegevens die bedrijven over hun gebruikers hebben en de mogelijkheden van moderne webdesigntechnologieën.

Aan de ene kant kan personalisatie enorm positief zijn. Het kan websites relevanter en gebruiksvriendelijker maken en leiden tot betere conversies en betrokkenheid. Aan de andere kant kan het ook opdringerig en griezelig zijn en gebruikers het gevoel geven dat ze de hele tijd in de gaten worden gehouden.

De sleutel voor bedrijven is om de juiste balans te vinden tussen personalisatie en privacy. Te veel personalisatie kan onaangenaam zijn maar als het correct wordt gedaan kan het een groot voordeel zijn.

Techniek staat niet stil, verandering gaan steeds door. Dus ook dit jaar zijn er weer trends te zien. Kijk nou naar de booming van ChatGPT, maar ook de impact die social media heeft. Wat er allemaal wel niet kan en mogelijk is op instagram en linkedin. Je zou eens, als je het leuk vind, op Youtube rond moeten kijken naar alle mogelijkheden: Linkedin en Instragram

Responsive design
Van deze 4 punten die ik  benoemd heb, vind ik punt 3 de belangrijkste. Als je de statistieken erop nazoekt bezoekt meer dan 65% het internet via hun mobiel. De jeugd doet al niet anders meer, dus het mobiele gebruik zal alleen maar toenemen. Het is dus heel belangrijk dat je website ook op mobiel goed te bereiken en te gebruiken is.

Redesign
Denk je dat jouw website niet meer voldoet aan gebruikersvriendelijk zijn voor o.a. mobiel gebruik? Ik kan je helpen om je website weer helemaal up-to-date te maken.
Neem contact op via whatsapp of [email protected]

Ontdek meer

Kleuren en hun betekenis

Kleur heeft een belangrijke betekenis in verschillende omgevingen, waaronder ziekenhuizen, fabrieken, café’s, scholen en kinderdagverblijven. Kleur kan ons humeur, gedrag en welzijn

Instagram Carrousel

Instagram Carrousel Post

Waarom ze goed zijn voor je Instagram groei Als je op zoek bent naar manieren om je Instagram-account te laten groeien, overweeg

Laat een reactie achter